ABA Electronics StartUp

Na meer dan 10 jaar te hebben gewerkt en geleerd in de ontwikkeling van embedded hardware en software/ printplaten, heb ik ABA Electronics opgericht. Bij ABA Electronics maken we printplaattechnologie toegankelijk voor iedereen, zowel voor starters als gevestigde bedrijven.

Mijn naam is Allard van Baalen en mijn verhaal begint al op jonge leeftijd, als mensen me zouden vragen wat ik later wil worden, zou mijn antwoord zijn dat ik uitvinder word. Ik herinner me nog de discussies die ik had omdat ik geen helikopter op ware grootte mocht bouwen toen ik 6 jaar oud was.

In 2015 deed ik mijn eerste project als zelfstandig ondernemer. Na een zeer succesvolle stage ben ik aangenomen om de elektronica voor de FIHM (Functional Intrinsic Hand Muscle Meter) te ontwikkelen. Ik had eerder elektrische producten ontwikkeld maar niet voor een externe partij zoals bij de FIHM. Toen ontdekte ik wat me gelukkig maakt, niet alleen werken aan elektronica, maar werken aan elektronica die een verschil maakt. Geen verschil op het gebied van klimaat, gezondheidszorg of een ander wereldprobleem, maar een verschil voor de klant waarvoor ik aan het ontwikkelen was. Het besef van het belang van de elektronica die ik voor deze klant ontwikkelde, dwong me om de best mogelijke oplossing te creëren en mijn steentje bij te dragen aan een succesvol product. Dit was het moment waarop ik besloot om dit soort projecten te blijven doen, het verschil te blijven maken, niet op wereldwijde schaal, maar één klant tegelijk.

We zijn nu in 2021 en ik ben eindelijk begonnen met ABA Electronics. Ik heb de tijd genomen om kennis te vergaren en mijn vaardigheden te versterken, maar nu ben ik klaar, klaar om het verschil te maken voor de volgende klant.

Allard van Baalen, eigenaar ABA Electronics

Allard van Baalen heeft ABA Electronics in Nederland geregistreerd als eenmanszaak op 4 januari 2021.