Indoor Tracking Sensor

De uitdaging van de klant

New Movements Innovations wilde een indoor tracking sensor ontwikkelen die in staat is zijn positie te bepalen doormiddel van Wifi access points in de omgeving. Een dergelijk product zou gebruikt kunnen worden in gebouwen om de locatie te bepalen van onderdelen waar de sensor op bevestigd zit door gebruik te maken van de reeds aanwezige access points.

De bijdrage van ABA Electronics

ABA Electronics ontwierp, ontwikkelde en produceerde de elektronische hardware, embedded software en behuizing. Er is extra aandacht besteed aan het ontwikkelen van een product met een laag energieverbruik, lange levensduur en betrouwbare communicatie.

Resultaat

Het is nu mogelijk om met de bestaande infrastructuur (access points) de locatie te bepalen van onderdelen waar de sensor op bevestigd zit. Door het lage energieverbruik gaat de batterij lang mee. De betrouwbare communicatie samen met de slimme algorithms van Movements zorgen ervoor dat het onderdeel op de aangegeven locatie ligt en de gebruiker niet hoeft te zoeken.

Technologie

Wifi, LoRa, versnellingsmeter, Lithium batterij

Indoor tracking sensor assemblage
New Movements Innovations is een bedrijf dat slimme en praktisch toepasbare oplossingen biedt met behulp van data. Door met een frisse blik naar alledaagse problemen te kijken bereikt Movements oplossingen die leiden tot een hogere winst en betere efficiency. Movements gebruikt moderne trends zoals sensortechnologie, big data, machine learning, internet of things (IoT), etc. om snel en efficiënt maatwerk te kunnen leveren met maximaal rendement.