Project AAP

De uitdaging van de klant

Van den Berg product innovatie wilde met project AAP een mechanische aap ontwikkelen welke bij het indrukken van een knop een bepaalde hoeveelheid M&M’s moet dispensen. Een dergelijk product zou gebruikt worden bij snoepwinkels om op een ludieke manier snoep te geven en gebruikt worden als marketing tool.

De bijdrage van ABA Electronics

ABA Electronics ontwierp, ontwikkelde en produceerde de elektronische hardware, embedded software en behuizing. Er is extra aandacht besteed aan het ontwikkelen van een product met een hoge betrouwbaarheid en herhaalbaarheid. Om een flexibele oplossing te bieden is het mogelijk zowel de snelheid als de hoeveelheid snoep af te stellen.

Resultaat

Met project AAP is het nu mogelijk op een ludieke manier snoep te geven aan kinderen wat het plezier vergroot en lijdt tot een toename in verkopen. De hoge betrouwbaarheid en herhaalbaarheid zorgen ervoor dat kinderen kunnen blijven genieten van de creatie en onderling een gelijke hoeveelheid snoep zullen krijgen.

Technologie

Microcontroller, stappen motor.
Project AAP PCB

Van den Berg product innovation, Cas, is een zelfstandige ondernemer gespecialiseerd in productontwikkeling. Voor het ontwikkelen van nieuwe en optimaliseren van bestaande producten. Met meer dan 25 jaar ervaring weet Cas alles over product ontwikkeling en de daarbij horende productieprocessen.